Laboratuvar

     Ürünleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli rol oynayan ALTINKÖY ürettiği her partinin analizlerini gerçekleştirmektedir. Steril kabin,su banyosu, stomacher, kuru hava sterilizatörü, otoklav gibi ekipmanlarla donatılmış bir laboratuvar ortamı bulunmaktadır. Kendi bünyesinde gerçekleştirdiği analizlerin sonuçlarını müşterilerine ileten ALTINKÖY yönetim sistemleri kapsamında da düzenli rapor kayıtlarını tutmaktadır. Gıda mikrobiyolojisi konusunda en kaliteli yardımcı ürünleri kullanmakta olduğu laboratuvarında fiziksel/duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler gerçekleştirilmekte ve sonuçlar rapor olarak müşterilere sunulmaktadır. Konusunda uzman personeli ile yaptığı başlıca analizler;

-Fiziksel ve Duyusal Analizler
Tat Analizi
Koku Analizi
Renk Analizi Yapısal İnceleme Erime Testi

-Kimyasal Analizler
pH Tayini
Kuru Madde % Tayini
Yağ Oranı % Tayini
Tuz Oranı % Tayini

-Mikrobiyolojik Analizler
S. Aeureus Sayımı
Enterobakterya Sayımı
E.Coli O157:H57
L.Monocytogenes Sayımı
Küf Sayımı
Koliform ve E. Coli (tip1) Sayımı Maya Sayımı

Hijyen

     ALTINKÖY yenilikleri takip eden kadrosuyla gelişen ve çoğalan müşteri portföyünün de etkisiyle üretim sahasındaki yatırımlarına devam etmektedir. Ortam iyileştirme çalışması olarak bir gıda üretim sahasındaki en önemli parametre olan hijyen standardize edilmektedir. Üretim sahasına girişte tüm personel ve ziyaretçiler hijyen koridordaki uygulamalara uygun olarak giriş yapmaktadır. Tüm koridor paslanmaz malzemedir ve giriş yapan kişinin yere temas etmeden üretime girmesi için alt kaldırım üzerindedir. Diz temasıyla çalışan evyede ellerini yıkayan kişiler, ardından el dezenfektanını otomatik olarak püskürten turnikeden geçmektedir. Son olarak dikey ve yatay çizme yıkama ünitesinde çizmeler temizlenir ve dezenfekte edilir. Üretim sahasına giren herkes zorunlu olarak hijyen koridorunu kullanmaktadır. ALTINKÖY üretim ortamında güvenli üretimin olmazsa olmazı olarak hijyene çok fazla önem vermektedir.