Süt Alımı
Lezzet ve kaliteye yolculuk başlıyor.
Peynir yemek güzeldir ancak lezzetli peynir üretmek emek ister. 1 dilim peynir o hale gelinceye kadar öyle aşamalardan geçer ki, tahmin edemezsiniz. Bayındır ve çevresindeki süt üreticileri; hergün topladıklari günlük sütleri fabrikamıza ulaştırırlar. Getirilen çiğ süt, Türk Gida Mevzuatına uygun mikrobiyolojik testlerden geçirilerek bakterilerin varlığı tespit edilir. Laboratuvar ortamında rutin analizleri(asitlik, yağ, kuru madde, antibiyotik testi vs.) yapılarak soğutulmak üzere tanklara alınır.
Daha sonra işletmeye alınan tanklardaki sütler, içindeki kirlilik yaratan unsurlardan arındırmak için klarif ikasyon işlemine tabi tutulmaktadır.Bu işlem tamamlandıktan sonra çiğ süt insan sağlığına uygun hale getirilmek amaciyla işlenmeden önce pastörize edilir. Bu işlem sayesinde sütün içindeki her türlü hastalık yapıcı maddeler ve istenmeyen bütün mikroorganizma- lar yok edilir. Böylelikle peynir kalitesi de arttırılmış olur.
Proses ve Teleme
Süt mayayla buluşur
Pastörize edilerek bütün kötü şartlardan arındırılan süt; proses tanklarına alınarak peynir oluşumu için gerekli mayalama sıcaklığına getirilerek mayalanır ve pıhtı oluşması beklenir. Oluşan pıhtıya süzme işlemi uygulanır ve P.A.S.(Peynir altı suyu) ayrıştırılarak teleme halini alır. Daha sonra dinlendirme arabalarına alınarak tamamen suyunun süzülmesi sağlanır.
Haşlama ve Gramajlama
Peynir hamur kıvamında
Teleme baskıya alındıktan sonra haşlama makinesine alınır ve tuz ilavesi ile hamur halini alır. Fermantasyon işlemi ile haşlama aşamasında kolayca işlenir ve peynir hamurunun dağılmaması ve düzgün olması sağlanır. Isıl işlem ile hamur haline gelen teleme; yoğurma aşamasından sonra hamur gramajlama makinesine buradan da arzulanan porsiyon miktarına göre kalıplara aktarılır.
Dilimleme Ünitesi
Blok olarak üretilen kaşar peynirini dilim kalınlığı 0.5 mm ile 30 mm arasında değişebilen ölçülerle dilimlemek için özel dilimleme makinası kullanılır. Altınköy Dilimli Kaşar Peyniri için 3mm kalınlığında 7,5 cm ve 8 cm kesit ölçülerinde programlanarak dilimleme işlemi gerçekleştirilir. Saatte 500 kg dilimli kaşar peyniri kapasitesine sahip bu alanda bir iskambil kart destesini andıran ALTINKÖY Dilimli Kaşar peyniri ürünü müşterilerin kullanımına hazır hale gelmekte ve paketlenmeye doğru yolculuğuna devam etmektedir.
Paketleme
Kalite ve lezzet paketleniyor
Dinlendirilmiş ürünler otomatik termoform makinası ile hijyenik koşullar altında paketlenir ve soğuk hava deposuna alınır. Ve sizlere gelmeden önce tüm analizlerden geçirilerek yeniden kontrolleri yapılır. Türk standartlarına uygun onayı alan Altınköy lezzeti, sizlere ulaştırılmak üzere tatlı bir yolculuğa çıkar.